Medlemmar

Per Palm (ordförande)
Klubbens nuvarande ordförande, blev det mest för att jag tyckte att en klubb skall ha en ordförande. Jag har väl alltid haft ett fotointresse, ett arv från min far som fotograferade bl.a till tidningar. Min första kamera var en enkel lådkamera, därefter följde några enklare kameror. Den första spegelreflexkameran, som jag delade med min far, var en Canon FT-QL. Sedan dess har jag varit Canon trogen, förutom en tid då jag hade en Olympus AZ (bekväm att ha med sig). Jag fotograferar mest för att dokumentera mina övriga intressen, såsom utryckningsfordon, järnvägar och byggnader.

Jag och katt, LavendelgårdenPer Lindskog (Sekreterare, webbansvarig och kontaktperson)
Jag har ett gediget intresse för fotografering och har ägnat mig åt det sedan tidigt 70-tal. Har efterhand skaffat en mer avancerad utrustning. Fotograferar det mesta som hamnar framför min kameralins. Samtidigt jobbar jag mycket i Photo Shop CC och skapar konst av mina egna bilder. Det betyder med andra ord att jag ”manipulerar” en hel del med mina bilder, men jag är samtidigt helt ärlig med det. De bilder jag har ”trixat” med anger jag också detta. Men jag anser att det är lite av den konstnärliga friheten att skapa de bilder jag själv vill skapa. Ingen står bakom ryggen på konstnären och talar om hur han ska måla sin tavla.

Jag gick med i Sjöbo Fotoklubb när klubben bildades 2008 (Scania Photoclub), och kan klart konstatera flera fördelar med det medlemsskapet. Viktigast är att man träffar andra människor med samma intresse. Men samtidigt är det också väldigt lärorikt. Man lär av varandra och kan med den kunskapen utvecklas och bli en bättre fotograf.

 Jane Lindbladh (ledamot)
Foto är en hobby som tagit riktig fart dom sista 10 åren när barnen växt upp och börjat bli självständiga. Mig hittar man lite överallt med kameran i handen. Kan vara naturen likaväl som på motorbanan. Har väl aldrig hittat något speciellt jag direkt fastnat för att fotografera. Men har nog lite förkärlek för gamla bilar, jenkebilar likaväl som rostiga gamla bilvrak. Försöker hitta det vackra i det mesta vi har omkring oss och det finns ju massor.

 Jörgen Nilsson (suppleant)
Trevligt att du vill läsa lite om mej.
Jag är född 1965 och bott i Sjöbo sedan jag var fem år så man får väl kalla sig för en äkta Sjöbobo. Jag har alltid varit intresserad av att ta bilder men på senare tid har det blivit mer av en hobby och avkoppling.
Mina första kameror var mer fest kameror och den allra första var en Kodak Disc 4000 från 1982. Nästa kamera blev en Fujinon Zoom 35-70 mm. Min första digitala kamera var en Hp Photosmart 435 där efter kom en Samsung S860, efter alla kompakta digital kameror köpte jag en Nikon system kamera D3000 men nu har jag en Nikon D7100. Mina intressen är många så jag tar dom i ordning. God mat o dryck, Foto, Veteranmopeder, Sjöbo Mölla och fiske.
2011 gick jag med i fotoklubben i Sjöbo för att lära mig lite mera om foto teknik mm och träffa likasinnade personer. I klubben har vi månadstävling där vi bedömer foton, fixar med utställningar och fotoutflykter mm. Får inte glömma att det finns fika! Alla är välkomna som har någon typ av kamera, vill du hänga med mig någon gång hör av dig för det är inte alla gångerna som jag kan deltaga.

 Snezana Lindskog
Ett av mina största intressen har alltid varit bildskapande i olika former så väl digitalt som för hand. De senaste tio åren har det mest handlat om digitala bilder.  Jag arbetar gärna simultant med olika bildredigeringsprogram. Mina bilder är collage, installationer som är produkter av flera olika bildkomponenter. Dessa bilder har genomgått en omarbetning i Photo Shop som blir en slutlig bild. Här finns fragment av foton, fraktala bilder, från så väl datorprogrammet Tierazone, som Ultrafraktal. Egna blyertsteckningar, oljemålningar, kolteckningar m m som jag har förvandlat till en sammansatt Photoshop bild.

 Ingemar Andersson
Jag är född i Ö.Kärrstorp där jag jobbar som kyrkovaktmästare sedan 1987, bor i Sjöbo sedan 1980.Fotografering har varit ett intresse sedan 70-talet då jag köpte min första systemkamera en Pentax ME. Gick med i fotoklubben när den startade 2008 då jag köpte en digitalkamera Nikon D90, har nu en fullformat Nikon D800.Övriga intressen är musik (spelar lite trumpet till husbehov) veteranmoppar och sport.

 

Lars Olander
Glad påg från Sövde (ursprungligen Malmö påg)

Eftersom Sövde är porten till Österlen (!!) blir det mycket därifrån. Annars fotar jag allt som ser intressant ut…….
Svenska fjällen ligger också varmt om hjärtat!
Fotat sedan tidiga 70-talet och med mig har
jag  Canon Eos 1200D och 1300D med div. objektiv.

 Catherine Thiesen
Catherine Thiesen, född 1962 på Bornholm, flyttade till Sverige 1985 och bosatte mig i Ystad, flyttade sedan till Tomelilla. Köpte min första systemkamera, Canon 400D, 2006. Bytade snabbt till 600D och allt eftersom fotointresset växte så blev det ytterligare ett steg upp till 6D, började först att fota mina barn, sportaktiviteter, men allt eftersom dom blev stora blev mitt fotograferande mera aktiv. All ledig tid spenderade jag på sport, natur och djur, ja allt mellan himmel och jord. 2016 köpte jag en Canon 5D M3 eftersom intresset på att börja resa runt i den vilda världen och fotografera de vilda djuren och naturen har växt inom mig. Eftersom jag bor nära den vackra Fyledalen spenderar jag mycket tid där.
2012 gick jag med i Sjöbo Fotoklubb.

22050590_1575847582472592_205654595_oPeo Lindqvist (kassör)
Jag har fotograferat i stort sett hela livet. I början var resurserna små så jag använde det jag kom över, mammas lådkamera, Kodak Instamatic mm. När resurserna blev lite större blev det systemkamera (Canon ftb), svartvit film och egen framkallning. Kopierade i Eskilstuna Fotoklubbs lab. Får väl erkänna att det var mer kvantitet än kvalitet. Efter en lång mellanperiod med mer sporadiskt fotograferande har intresset åter blommat upp och faktiskt så är det roligare att fotografera nu med alla digitala möjligheter. Kamerorna är mestadels Canon 6D, Olympus kompakt eller mobiltelefon. Bilderna, utom mobilbilder, fixas till  i Dartable Ett gratisprogram som fungerar som Lightroom men som bara går under Linux. Fotograferar gärna människor, hus, natur. Men fortfarande för lite – plats för bättring.

13570199_1132643056793049_101540406_oAnette Blomdahl
Min första system kamera var en Nikon,därefter blev det en Finepix, Canon 7D. Nu har jag en Canon 5D mark III. Foto intresset har utvecklats med åren. Jag fotar det mesta, makro, natur, människor, allt som kommer i vägen framför kameran. Fotografering är en skön avkoppling samtidigt som jag kommer ut och får se mycket. Jag och min man blev klubbmedlemmar 2015. 
Vi har det väldans trevligt på våra möten och utflykter.

DSC00291Peter Blomdahl
Jag är född 1962 och har bott i Hörby sedan 1967. Min fru Anette har också fotografering som hobby och vi har varit med i klubben sedan 2015. Mitt fotointresse är ärvt av pappa Torsten som började fotografera i slutet av 50-talet. Mina kameror är Canon 5d Mk IV och Nikon P900.