Medlemmar

Jane Jane Lindbladh
Foto är en hobby som tagit riktig fart dom sista 10 åren när barnen växt upp och börjat bli självständiga. Mig hittar man lite överallt med kameran i handen. Kan vara naturen likaväl som på motorbanan. Har väl aldrig hittat något speciellt jag direkt fastnat för att fotografera. Men har nog lite förkärlek för gamla bilar, jenkebilar likaväl som rostiga gamla bilvrak. Försöker hitta det vackra i det mesta vi har omkring oss och det finns ju massor.

PerPer Lindskog
Har fotograferat sedan tidigt 70-tal. Fotograferar det mesta som hamnar framför min kameralins. Arbetar mycket i Photoshop och skapar fantasykonst av egna bilder. Gick med i Sjöbo Fotoklubben när den bildades 2008.
Tycker det är väldigt inspirerande och trevligt och inte minst lärorikt att umgås med andra människor som delar samma intressen.

Peo Peo Lindqvist
Jag har fotograferat i stort sett hela livet. I början var resurserna små så jag använde det jag kom över, mammas lådkamera, Kodak Instamatic mm. När resurserna blev lite större blev det systemkamera (Canon ftb), svartvit film och egen framkallning. Kopierade i Eskilstuna Fotoklubbs lab. Får väl erkänna att det var mer kvantitet än kvalitet. Efter en lång mellanperiod med mer sporadiskt fotograferande har intresset åter blommat upp och faktiskt så är det roligare att fotografera nu med alla digitala möjligheter. Kamerorna är mestadels Canon 6D, Olympus kompakt eller mobiltelefon. Bilderna, utom mobilbilder, fixas till i Dartable Ett gratisprogram som fungerar som Lightroom men som bara går under Linux. Fotograferar gärna människor, hus, natur. Men fortfarande för lite – plats för bättring.

Jörgen

Jörgen Nilsson
Jag är född 1965 och bott i Sjöbo sedan jag var fem år så man får väl kalla sig för en äkta Sjöbobo. Jag har alltid varit intresserad av att ta bilder men på senare tid har det blivit mer av en hobby och avkoppling. Mina första kameror var mer fest kameror och den allra första var en Kodak Disc 4000 från 1982. Nästa kamera blev en Fujinon Zoom 35-70 mm. Min första digitala kamera var en Hp Photosmart 435 där efter kom en Samsung S860, efter alla kompakta digital kameror köpte jag en Nikon system kamera D3000 men nu har jag en Nikon D7100. Mina intressen är många så jag tar dom i ordning. God mat o dryck, Foto, Veteranmopeder, Sjöbo Mölla och fiske. 2011 gick jag med i fotoklubben i Sjöbo för att lära mig lite mera om foto teknik mm och träffa likasinnade personer. I klubben har vi månadstävling där vi bedömer foton, fixar med utställningar och fotoutflykter mm. Får inte glömma att det finns fika! Alla är välkomna som har någon typ av kamera, vill du hänga med mig någon gång hör av dig för det är inte alla gångerna som jag kan deltaga.

Anette

Anette Blomdahl
Min första system kamera var en Nikon,därefter blev det en Finepix, Canon 7D. Nu har jag en Canon 5D mark III. Foto intresset har utvecklats med åren. Jag fotar det mesta, makro, natur, människor, allt som kommer i vägen framför kameran. Fotografering är en skön avkoppling samtidigt som jag kommer ut och får se mycket. Jag och min man blev klubbmedlemmar 2015.
Vi har det väldans trevligt på våra möten och utflykter.

Per P

Per Palm
Jag har väl alltid haft ett fotointresse, ett arv från min far som fotograferade bl.a till tidningar. Min första kamera var en enkel lådkamera, därefter följde några enklare kameror. Den första spegelreflexkameran, som jag delade med min far, var en Canon FT-QL. Sedan dess har jag varit Canon trogen, förutom en tid då jag hade en Olympus AZ (bekväm att ha med sig). Jag fotograferar mest för att dokumentera mina övriga intressen, såsom utryckningsfordon, järnvägar och byggnader.

Snezana

Snezana Lindskog
Ett av mina största intressen har alltid varit bildskapande i olika former så väl digitalt som för hand. De senaste tio åren har det mest handlat om digitala bilder. Jag arbetar gärna simultant med olika bildredigeringsprogram. Mina bilder är collage, installationer som är produkter av flera olika bildkomponenter. Dessa bilder har genomgått en omarbetning i Photo Shop som blir en slutlig bild. Här finns fragment av foton, fraktala bilder, från så väl datorprogrammet Tierazone, som Ultrafraktal. Egna blyertsteckningar, oljemålningar, kolteckningar m m som jag har förvandlat till en sammansatt Photoshop bild.

Ingemar

Ingemar Andersson
Jag är född i Ö.Kärrstorp där jag jobbar som kyrkovaktmästare sedan 1987, bor i Sjöbo sedan 1980.Fotografering har varit ett intresse sedan 70-talet då jag köpte min första systemkamera en Pentax ME. Gick med i fotoklubben när den startade 2008 då jag köpte en digitalkamera Nikon D90, har nu en fullformat Nikon D800.Övriga intressen är musik (spelar lite trumpet till husbehov) veteranmoppar och sport.

Lars

Lars Olander
Glad påg från Sövde (ursprungligen Malmö påg)
Eftersom Sövde är porten till Österlen (!!) blir det mycket därifrån. Annars fotar jag allt som ser intressant ut…….
Svenska fjällen ligger också varmt om hjärtat!
Fotat sedan tidiga 70-talet och med mig har
jag Canon Eos 1200D och 1300D med div. objektiv.

 

Catherine

Catherine Thiesen
Har ett stort fotointresse, speciellt djur o fåglar, landskap och den vackra naturen.
Blev medlem i fotoklubben år 2012.

 

 

Peter

Peter Blomdahl
Jag är född 1962 och har bott i Hörby sedan 1967. Min fru Anette har också fotografering som hobby och vi har varit med i klubben sedan 2015. Mitt fotointresse är ärvt av pappa Torsten som började fotografera i slutet av 50-talet. Mina kameror är Canon 5d Mk IV och Nikon P900.

 

Inga J Inga Johansson
Sen mer än ett år tillbaka gör jag ett 365-projekt där jag fotograferar och publicerar bilder varje dag. Det har utvecklat mitt fotograferande mycket och jag börjar mer och mer vilja skapa bilder som är en känsla av det jag upplevde, mer än en dokumentation av hur det faktiskt såg ut. Jag har flera olika digitala kameror och fotar också analogt svartvitt när andan faller på. Mina bilder redigerar jag i Lightroom och Photoshop, program som jag ser som paletter som hjälper mig att skapa de resultat jag vill uppnå. En del av mina bilder kan du hitta på Instagram: ingajohansson2